Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη στις 08/10/1960, και έλκω την καταγωγή μου από την Καρβάλη της Καππαδοκίας.

Τελείωσα το 9ο Λύκειο Θηλέων Θεσσαλονίκης, σπούδασα Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στην σημερινή Κροατία, τότε Γιουγκοσλαβία και στην Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης (Υπουργείο Ανάπτυξης).

Κατόπιν το 1993 πήγα στη Γερμανία , όπου παρέμεινα μέχρι το 1999, οπότε και επέστρεψα στην Ελλάδα με 2 όμορφες κορούλες.

Ασχολούμαι με τον Τουρισμό στην Ελλάδα ξεναγώντας στα Ελληνικά, Γερμανικά, Σέρβικα, Κροάτικα, Τουρκικά.

Συνεργάστηκα με πολλά τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης και με την εμπειρία που απέκτησα μπορώ να προσφέρω τις καλύτερες υπηρεσίες στους συνταξιδιώτες μου, γι’ αυτό και αποφάσισα να ξεκινήσω την οργάνωση  ιστορικών και προσκυνηματικών εκδρομών. Κύριος προσανατολισμός οι Αλησμόνητες Πατρίδες και ο Οικουμενικός Ελληνισμός, προορισμοί που με γοητεύουν περισσότερο από όλους τους άλλους, δηλαδή αποφάσισα να συνεχίσω αυτό που έμαθα πολύ καλά, όπως κάλλιστα μπορείτε να διαπιστώσετε με μια σύντομη περιήγηση στην παρούσα ιστοσελίδα (ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ), μιας και οι συνοδείες – ξεναγήσεις προς τις Αλησμόνητες Πατρίδες (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΠΟΛΗ)-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ-ΑΙΟΛΙΑ-ΙΩΝΙΑ-ΛΑΟΔΙΚΙΑ-ΛΥΚΙΑ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ-ΠΟΝΤΟΣ) ήταν για μένα  ένα σημαντικό κομμάτι της οικογενειακής μου ιστορίας, λόγω καταγωγής.

Οι αγαπητοί περιηγητές μας ταξιδεύουν, μέσα από τα δικά μου μάτια, στον χρόνο και βιώνουν την ιστορία των τόπων που επισκεπτόμαστε, σαν νάταν εχθές.

Θα χαρώ πολύ να ταξιδέψουμε μαζί.
Πηνελόπη Χ. Πένογλου